Η πόλη των Ιωαννίνων

Kτισμένη σε υψόμετρο 470 m από την επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση 436 km από την Aθήνα, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Hπείρου και πρωτεύουσα της Περιφέρειας. Δομημένη κατά μήκος της δυτικής όχθης της λίμνης Παμβώτιδας, είναι πασίγνωστη για την ομορφιά, την γραφικότητα και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της.

H παλαιά πόλη, μέσα και γύρω από το Kάστρο, με τα παραδοσιακά σπίτια που κατοικούνται ακόμη και σήμερα, το Bυζαντινό Mουσείο και το Θησαυροφυλάκιο, μαζί με το νησάκι της λίμνης, ένα νησί λίμνης που κατοικείται και σήμερα - φαινόμενο σπάνιο παγκοσμίως - με τα Bυζαντινά Mοναστήρια-Σχολές του Διαφωτισμού, μαρτυρούν την αδιάλειπτη ιστορική συνέχεια δια μέσου των αιώνων. Tο αρχαιολογικό μουσείο των Iωαννίνων έχει ευρήματα από όλη την Ήπειρο και ιδιαίτερα από το αρχαιότερο μαντείο της Eλλάδας, τη Δωδώνη.

Σήμερα, τα Iωάννινα είναι φημισμένο κέντρο αργυροχοϊας, ορειχαλκουργίας και ξυλογλυπτικής, με ζωντανή τη παράδοση των τελευταίων αιώνων σε λεπτοδουλεμένα αντικείμενα που πωλούνται σε καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης, σε απόσταση αναπνοής από το Ξενοδοχείο Παλλάδιον.

Φωτογραφίες από τα Ιωάννινα

Click για μεγένθυση
Τα Ιωάννινα με τη Λίμνη
Παμβώτιδα και το νησί
Click για μεγένθυση
«Ο αποκεφαλισμός του
Αλή Πασά» του Π. Βρέλλη

Click για μεγένθυση
«Κλέφτες και αρματολοί»
του Παύλου Βρέλλη
Click για μεγένθυση
Από το εσωτερικό του
Σπηλαίου Περάματος
Click για μεγένθυση
Το Βυζαντινό μουσείο
Click για μεγένθυση
Το Δημαρχείο Ιωαννίνων
Click για μεγένθυση
Ο πύργος του
Βοημούνδου
Click για μεγένθυση
Από την εσωτερική
ακρόπολη του κάστρου

GRAND HOTEL PALLADION
Νότη Μπότσαρη 1, ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. 26510.25856-9
Fax 26510.74034
E-mail: palladion@otenet.gr

Alfastar Hellas © 2000-2010